Zwangerschapsyoga


Of je nu een toegewijd yogi bent, of nog nooit een yogahouding hebt beoefend, zwangerschapsyoga kan een diep gevoel van rust geven tijdens het eb en vloed van je zwangerschap. Yoga versterkt, verfijnt en stabiliseert je lichaam, je ademhaling en je geest. Je leert bewust luisteren naar je lichaam en contact te maken met je kindje.

In de zwangerschapsyoga lessen wordt er onder andere aandacht besteed aan:

Pranayama ~ Ademhalingstechnieken

De ademhaling is de brug tussen je geest, je lichaam en baby. Diep en rustig ademen kan helpen spanning uit alle delen van je lichaam los te laten. Gedurende de bevalling kan de ademhaling je helpen geconcentreerd, kalm en energiek te blijven.

Asana ~ Houdingen

We do not use the body to get into a pose, we use the pose to get into the body.
Uitdagende yogahoudingen die je lichaamshouding en conditie verbeteren. Het beoefenen van asana kan je helpen je comfortabel in je lichaam te voelen, zodat je licht en met vertrouwen kunt voortbewegen. Ook houdingen om weeën op te vangen en baarhoudingen krijgen de aandacht.

Dhyana ~ Meditatie
When the Mind is clear you can see all the way To the Heart
Door simpele technieken leer je de aandacht te richten en je bewust te worden van de connectie tussen lichaam en geest. Je leert getuige te zijn van je eigen gevoelens en je niet door lichaamsreacties te laten meeslepen, maar in verbinding met je kind en ademhaling te blijven.

Yama & Niyama ~ Verzorging

De houding die we aannemen tegenover situaties en mensen buiten onszelf is Yama; hoe we in relatie staan tot ons innerlijk is Niyama. Beide gaan grotendeels over hoe we onze energie gebruiken in relatie tot anderen en onszelf.
We gaan dieper in op massage technieken, voeding, perstechnieken en kraamtijd. In de partnerles en in de Eendaagse cursus hoe je partner jou kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling.


Je kunt aan de lessen deelnemen vanaf 16 weken zwangerschap. Overleg bij twijfel altijd met je verloskundige of zorgverlener of yoga geschikt is voor jou.

Tijdstip:
Maandag van 09:45 tot 10:45 uur
Woensdag van 19:30 tot 20:45 uur
Docente:
Eva du Bois
Kosten:
Losse les / Proefles € 15,00
Online les via Zoom € 10,00
€ 65,00 voor een strippenkaart van 5 lessen
€ 120,00 voor een strippenkaart van 10 lessen

Aanmelden


Privé les Zwangerschapsyoga

Wil je graag in alle rust een yogales ervaren, afgestemd op jou en het kleintje in je buik, dan is het mogelijk om privé zwangerschapsyoga lessen te volgen, in de studio of bij jou thuis. Als het tijdstip van de groepsles niet uitkomt, je specifieke (lichamelijke) klachten hebt of gewoon liever individueel les volgt. Natuurlijk is het ook mogelijk om lessen samen met je partner te volgen.

Kosten:
75 minuten € 65,00
Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken .